Oduševljenje kada mi je doktor rekao da nemam više dioptriju

Počela sam da nosim naočare sa 10 godina. Savetovana su mi sočiva zbog duplirane dioptrije, od tog dana počinje svakodnevno stavljanje i skidanje sočiva, žuljanje, napetost… Dioptrija je rasla kroz fakultet dok nije dostigla -11. Potom dolazi odluka da uradim refraktivnu hirurgiju, ali ubrzo sledi i veliko razočarenje jer lekari smatraju da u najboljem slučaju mogu dobiti -3. Prepoznajem u tim momentima veliku nezainteresovanost lekara, ali tada na moju veliku sreću čujem za dr Mirka Jankova kojeg i vrlo brzo upoznajem.

Ulazim u salu, na dan intervencije, bez sočiva i bez naočara. Vidim da dve osobe stoje u sali, u zelenom odelu, znam da je jedna od njih doktor, ali ih ne vidim. Nakon intervencije kroz koju me je doktor pažljivo vodio i svo vreme sa mnom razgovarao objašnjavajući šta radi, ustajem i sve ljude oko sebe vidim. To mi se poslednji put desilo kada sam imala 10 godina i evo sada. Reči ne mogu da opišu moje oduševljenje kada mi je doktor rekao da nemam više dioptriju. Još uvek, a prošlo je dva meseca od intervencije, ja se nisam u potpunosti oslobodila navike da ujutru rukom tražim naočare i svaki put se prijatno iznenadim kada otvorim oči i vidim.

Hvala puno doktoru Mirku! Nikada neću zaboraviti njegovu rečenicu: “Tehnologija je vrhunska, a ja ću dati 110% sebe”. Tako je i bilo!
Hvala puno devojkama iz LaserFocus-a koje su to sve sa mnom ispratile i dr Vesni na strpljivim odgovorima koje mi je pružala.

Neizmerno zahvalna,
Natalija Pojatar, Valjevo